Nederlands Opleidingsinstituut voor EFT Toepassingen
/

 

 

EFT wetenschappelijk

Novet houdt alle EFT publicaties wereldwijd in de gaten zodat we een up-to-date database hebben van al het beschikbare EFT onderzoek. Tot op heden zijn er een bescheiden aantal studies gepubliceerd over EFT. De meeste zijn slecht van opzet (methodiek, groepsgrootte, blindering, controlegroep, statistische bewerking, etc), waardoor de uitkomsten weinig tot niets zeggen. De meeste zijn ook nog eens gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften die "er niet zoveel toe doen", m.a.w. weinig tot geen impact hebben. Alles bij elkaar is de 'evidence base' van EFT groeiende maar nog niet erg stevig.

Als je jouw verhaal of presentatie onderbouwt met artikelen die makkelijk 'afgeschoten' kunnen worden dan loop je het risico dat je jouw verhaal eerder ontkracht dan verstevigt. En loopt EFT het gevaar ten onrechte niet serieus genomen te worden. Om je te helpen een juiste keuze te maken welke publicaties je kunt gebruiken als onderbouwing, bieden we hier een geselecteerde lijst aan van publicaties, die de toets der kritiek doorstaan. Deze lijst wordt zo vaak als nodig vernieuwd. Check hem regelmatig!


EFT in de media

Hier vind je een selectie van artikelen over EFT in de populaire media. Dit is zeker geen aselecte streekproef. We kiezen vooral publicaties uit die we aardig (genoeg) vinden. Om toch enige nuance aan te brengen hebben we ook een kritisch artikel uit Skepter 2010 opgenomen. Heb jij een publicatie over EFT? Het gaat om interviews en artikelen, niet om promoties van boeken e.d. Lever je artikel in goed leesbare pdf aan via info@novet.nl.


Nieuwsbrief

Hier vind je de laatste nieuwsbrief.